România, destinație sigură pentru turiști, în ciuda epidemiei

194
România, destinație sigură pentru turiști, în ciuda epidemiei - dddd-1583761012.jpg

Articole recomandate

România rămâne deocamdată o destinație sigură în pofida epidemiei de coronavirus, deși este afectată de anulările turiștilor străini, în special ale celor din Italia și Germania, susține Traian Bădulescu, consultant în turism, citat de Agerpres. El afirmă că în acest an românii vor călători, probabil, mai mult în propria țară, iar cele mai importante destinații de vară tradiționale pentru români, precum Grecia, Bulgaria și Turcia, nu sunt încă serios afectate de coronavirus.

"Turismul autohton este afectat pe termen scurt. Este mult mai puțin afectat decât turismul altor țări, precum Italia, China, Franța, Japonia, Coreea de Sud sau Germania, dar aceasta și datorită faptului că în România sunt mult mai puține cazuri înregistrate de coronavirus și, pe de altă parte, nu primim încă foarte mulți turiști străini față de țările amintite mai devreme. În plus, România nu a găzduit în această perioadă evenimente de mare amploare, precum Italia, Germania sau Franța, care să genereze pierderi mari. Știm cu toții că în această perioadă au fost anulate, din motive de securitate, multe evenimente internaționale precum târgul de turism ITB Berlin, Salonul auto de la Geneva, Târgul de carte de la Londra, Festivalul Florii de Cireș din Japonia, competiții sportive sau concerte și a fost scurtată perioada Carnavalului de la Veneția", explică Traian Bădulescu.

El susține că, în perioada februarie - martie, România s-a confruntat cu multe anulări ale sosirilor turiștilor străini, în special dinspre Italia și Germania, dar aceste anulări au fost făcute în principal pentru a se evita măsurile stricte de securitate, cum ar fi intrarea în carantină. "Cred că pandemia de coronavirus constituie și un mare test pentru viitorul industriei turistice. Pierderile industriei turistice și ale celei de transport persoane se pot ridica, pe plan global, la zeci de miliarde de euro", subliniază consultantul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4007 secunde