România vrea să devină un jucător important pe piața energetică europeană

170
România vrea să devină un jucător important pe piața energetică europeană - romaniavreasadevinaunjucatorimpo-1625844911.jpg

Articole de la același autor

„Gazul natural – combustibil de tranziție – prioritățile infrastructurii pentru regiune”, a fost tema Forumului Inițiativei celor Trei Mări, organizat la Sofia. În cadrul reuniunii, ministrul Energiei, Virgil Popescu, le-a transmis celor prezenți că România vrea să devină un jucător important pe piața europeană a energiei, inclusiv prin asumarea obiectivelor de producere a cât mai multă energie verde. Totodată, a fost declarată susținerea pentru folosirea gazului, în combinație cu hidrogenul, drept combustibil de tranziție pentru a produce energie regenerabilă.

„În domeniul gazelor naturale, România subliniază importanța proiectelor strategice de energie pentru diversificarea surselor și căilor de alimentare, ceea ce reprezintă o preocupare permanentă a statelor membre din Europa Centrală și de Sud-Est. Un exemplu relevant în acest sens este finalizarea primei faze a gazoductului Bulgaria-România-Austria-Ungaria (BRUA), componenta principală a coridorului vertical de gaz. Pentru România, gazul natural aduce o contribuție semnificativă la securitatea energetică națională și, în plus, în viitorul apropiat, va juca un rol important în înlocuirea energiei produse din combustibili fosili poluanți grei, în special cărbune. Totodată, țara noastră va face investiții importante și în domeniul nuclear, o altă sursă de energie importantă și pe viitor”, a declarat Virgil Popescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3379 secunde