Webinar dedicat hidrogenului

173
Webinar dedicat hidrogenului - webinarromanoolandezdedicathidro-1625844949.jpg

Articole de la același autor

Asociația pentru Energia Hidrogenului din România, Asociația Energia Inteligentă și partenerii olandezi din cadrul Dutch New Gas Innovation Team au organizat un webinar la care au participat aproape 80 de reprezentanți ai mediului de afaceri și instituțional din România și Olanda.

În cadrul discuțiilor au fost abordate liniile strategice principale în domeniul hidrogenului, axele de finanțare, oportunități de proiecte transfrontaliere în domenii ca: producția de hidrogen, atât din surse regenerabile cât și nuclear, transportul prin conducte, cu alternativa tranzitorie a mixului cu gaz natural, mobilitatea curată, economia circulară. Evenimentul a deschis perspectiva unor proiecte de cooperare atât la nivelul mediului de afaceri, cât și al instituțiilor și s-a constituit într-o platformă de schimb de opinii și bune practici cu privire la stadiul și perspectivele dezvoltării utilizării hidrogenului ca sursă de energie și important vector de decarbonizare în cele două țări.

Olanda este campioana promovării hidrogenului ca energie curată în Europa, având până în acest moment peste 1.000 km de conductă dedicată transportului hidrogenului. Ea și-a propus ca obiectiv strategic, până în 2030, realizarea de proiecte pentru o capacitate instalată de hidrogen verde de peste 4 GW.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4742 secunde