S-a mărit valoarea companiilor românești listate pe Bursă

126
S-a mărit valoarea companiilor românești listate pe Bursă - valoareacompaniilorromanestilist-1639682603.jpg

Articole de la același autor

În anul 2021, investitorii și-au intensificat activitatea la Bursa de Valori București (BVB). Piața românească de capital le-a oferit oportunități fără precedent, fapt ce a determinat o efervescență a listărilor de acțiuni și obligațiuni, în ciuda incertitudinilor economice exacerbate de criza sanitară globală. Potrivit unui raport al BVB, lichiditatea exprimată prin valoarea totală de tranzacționare cu toate tipurile de instrumente financiare a crescut cu 21,6%, în primele 11 luni ale anului 2021, față de aceeași perioadă din 2022, ajungând la 17,4 miliarde de lei, echivalentul a 3,5 miliarde de euro. Valoarea medie zilnică de tranzacționare a făcut un salt de 20,5%, ajungând la 75 de milioane de lei, echivalentul a 15,2 milioane de euro.

Pe segmentul multilateral de tranzacționare (SMT), valoarea totală de tranzacționare cu toate tipurile de instrumente listate s-a cifrat la 1,4 miliarde de lei sau 286 de milioane de euro. Valoarea medie zilnică a tranzacțiilor realizate în acest an pe SMT a fost de 6,7 milioane de lei, ceea ce înseamnă un avans de 126% față de anul trecut.

Companiile românești listate la BVB au devenit din ce în ce mai valoroase. Capitalizarea societăților prezente pe piața reglementată a bursei a ajuns la 215,7 miliarde de lei, echivalentul a 43,6 miliarde de euro, la finalul lunii noiembrie. Față de nivelul atins la finalul anului trecut, capitalizarea companiilor românești a crescut cu aproape 40%. Valoarea de piață a companiilor listate pe SMT a crescut cu 74%, ajungând la 16,9 miliarde de lei la finalul lunii noiembrie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2888 secunde