S-a prelungit termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul acordat agriculturii ecologice

73
S-a prelungit termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul acordat agriculturii ecologice - agriculturaeco-1381393667.jpg

Articole de la același autor

Termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul specific acordat operatorilor din agricultura ecologică pentru anul 2013 a fost prelungit până la 29 noiembrie. Acesta expira, de drept, la data de 15 octombrie, însă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit numeroase solicitări din partea asociațiilor operatorilor din agricultura ecologică, de prelungire a termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific, precum și pentru eliberarea documentului justificativ, respectiv certificat de conformitate / master certificat / certificat de confirmare a conversiei.




"Întrucât termenul de înscriere a operatorilor în sistemul de agricultură ecologică (…) s-a prelungit de la 1 iunie la 31 august, majoritatea potențialilor beneficiari ai ajutorului specific nu pot prezenta la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură unul din documentele de eligibilitate, respectiv documentul justificativ (certificat de conformitate / master certificat / certificat de confirmare a conversiei)", au explicat reprezentanții Ministerului Agriculturii.


Acest document justificativ se eliberează de către organismele de inspecție și certificare în urma efectuării verificărilor specifice domeniului agricultură ecologică. "Până la această dată verificările nu au putut să fie finalizate, din cauza prelungirii termenului de înregistrare a operatorilor în sistemul de agricultură ecologică.


Din acest motiv, până în prezent au fost depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură sub 150 de cereri pentru ajutorul specific conform HG 759/2010. Prin modificarea termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific se va putea acorda timpul necesar finalizării verificărilor efectuate de către organismele de inspecție și certificare la operatorii din sistemul de agricultură ecologică și pentru eliberarea documentelor justificative", au mai explicat reprezentanții Ministerului Agriculturii.
Termenul pentru emiterea documentului justificativ a fost și el prelungit, până la 15 noiembrie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5209 secunde