"Electorata" se aplică din 2016

Salariații și pensionarii datornici la bănci vor plăti impozit mai mic pe venit

8834
215
Salariații și pensionarii datornici la bănci vor plăti impozit mai mic pe venit - salariatii-1401903827.jpg

Articole de la același autor

Măsura este discriminatorie și încurajează abuzurile


În ciuda criticilor venite din partea sistemului bancar, a presei și a opoziției, Guvernul Ponta nu renunță la "electorată". Ieri, Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență prin care vor fi acordate deducerile speciale lunare pentru creditele restructurate, iar Executivul l-a discutat în primă lectură. 


Potrivit noii variante a actului normativ, de deducere vor beneficia salariații și pensionarii cu venituri brute lunare de până la 2.000 lei, inclusiv. Peroanele respective trebuie să fie titulare ale unor contracte de credite supuse restructurării, încheiate cu unul sau mai mulți împrumutători. 


Deducerea se acordă lunar, începând cu drepturile reprezentând veniturile din salarii și pensii, aferente lunii ianuarie 2016, pentru o singură sursă de venit. Deducerea este egală cu rata din perioada de prelungire a duratei inițiale a creditului, dar nu mai mult de 900 lei. 


Obligația acordării deducerii speciale revine angajatorului sau plătitorului de venituri din pensii. De această facilitate ar putea beneficia circa un milion de clienți ai băncilor. Pentru susținerea ei, statul va trebui să renunțe la aproximativ un miliard de lei pe an. Măsura se aplică pentru drepturile reprezentând venituri din salarii și pensii aferente lunilor cuprinse în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2017. 


Potrivit referatului de motivare, prin această măsură se urmărește: stimularea consumului și a creșterii economice, majorarea venitului disponibil pe o perioadă limitată pentru populația cu venituri aflate sub nivelul salariului mediu pe economie, diminuarea pentru această categorie a efortului cu plata serviciului datoriei la bănci și insti-tuțiile financiare nebancare. 


Actul normativ și referatul de sus-ținere nu răspund la câteva întrebări esențiale: De ce trebuie să intervină statul în relația dintre bănci și clienți? De ce trebuie să susțină statul un sistem financiar-bancar lacom și incompetent, care a dat ani de zile credite cu buletinul? De ce trebuie să primească ajutoare de stat rău platnicii, cei ce s-au jucat cu banii de împrumut, cei ce s-au întins mai mult decât le permite plapuma? De ce sunt discriminate celelalte ca-tegorii de debitori ai băncilor și de plătitori de taxe și impozite? De ce nu beneficiază toată lumea de reducerea impozitului pe venit? Din ce surse va fi acoperit deficitul bugetar de un miliard de lei generat prin această măsură? Din bu-zunarele celorlalți contribuabili? De ce ajutorul de stat este nerambursabil? De ce nu se prevede recuperarea lui? 


Este de așteptat ca o mulțime de clienți ai băncilor să profite de oportunitatea ivită. În 2014 și 2015, nu își vor mai plăti creditele. Le vor restructura, prelungind plățile și, apoi, vor solicita deducerea din impozitul pe venit. Proiectul de act normativ nu prezintă niciun mecanism care să prevină asemenea abuzuri.


Comentează știrea

215 comentarii. Pagina 1 din 22. Click pe pagina dorită : 1 2 ...22 
lumea a- III-a
5 iunie 2014
lasa-ne

dar nu este corect pentru cei care s-au "intins cat le este plapuma"

ct
5 iunie 2014
idioti...

de ce nu dau o singura lege, sa plateasca taxe si impozite NUMAI bugetarii , ca psd asta a facut mereu, au pacalit / momit bugetarii cu pomeni pt a isi asigura votul prostimii... deci, daca tot tin in brate bugetarii/pensionarii, numai astia sa le plateasca impozite si taxe, cei ce lucreaza la privat ( si tin in spate economia) oricum nu beneficiaza de nici un ajutor !

gogu
5 iunie 2014
pun botu fraierii

Stati linistiti zvonul conteaza( orice om cu scaun la cap isi da seama ca statul nu se poate baga in banci).Ideea e ca fraierii sa voteze cu ala care a vrut sa-i ajute dar din rautatea opozitiei nu s-a putut.Tinta e electoratul la pensie si cei cu anumite credite(salarii mici ,scoala putina)

escrocii
5 iunie 2014
psd-ul populist

Chiar atat de prosti suntem considerati de catre acesti guvernanti? au luat modelul din tara lui MAZARE care ii pacaleste pe cei aflati la pensie cu portul si cu gicacaloria ?

Fashion Police Sunglass dark purple black
8 iulie 2014
Fashion Police Sunglass dark purple black

Stiri Economie : Salariații și pensionarii datornici la bănci vor plăti impozit mai mic pe venit | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Lovely Oakley sunglasses grandient silver orange Fashion Police Sunglass dark purple black http://www.sunglass-sales.net/16430-fashion-police-sunglass-dark-purple-black.html

tom shoes for sale
12 iulie 2014
tom shoes for sale

toms kids shoes Stiri Economie : Salariații și pensionarii datornici la bănci vor plăti impozit mai mic pe venit | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online toms shoes wikipedia tom shoes for sale http://www.chennaiplaza.com/blogs/index.php?b=toms&key=newest-toms-shoes

toms shoes sale 2014
13 iulie 2014
toms shoes sale 2014

tom like shoes Stiri Economie : Salariații și pensionarii datornici la bănci vor plăti impozit mai mic pe venit | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online toms shoe store outlet toms shoes sale 2014 http://www.chennaiplaza.com/blogs/index.php?b=toms&key=toms-shoes-sale-2014

furla candy handbags
13 iulie 2014
furla candy handbags

Stiri Economie : Salariații și pensionarii datornici la bănci vor plăti impozit mai mic pe venit | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online furla bags outlet italy furla candy handbags http://www.brucenet.ca/outlet/?b=furla&tag=furla-leather-bag-price

candy bag furla
13 iulie 2014
candy bag furla

Stiri Economie : Salariații și pensionarii datornici la bănci vor plăti impozit mai mic pe venit | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online handbags furla candy bag furla http://www.brucenet.ca/outlet/?b=furla&tag=furla-leather-handbags

candy bag furla malaysia price
13 iulie 2014
candy bag furla malaysia price

Stiri Economie : Salariații și pensionarii datornici la bănci vor plăti impozit mai mic pe venit | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online furla candy handbag reviews la furla handbags candy bag furla malaysia price http://www.larsri.org/blogs/default.asp?b=furla&tag=candy-bag-furla-replica

215 comentarii. Pagina 1 din 22. Click pe pagina dorită : 1 2 ...22 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Social : INS: Rata șomajului, în creștere
Pagina a fost generata in 0.3076 secunde