Salon auto, transport feroviar, deficit bugetar. INFO economic

117
Salon auto, transport feroviar, deficit bugetar. INFO economic - 1-1712145134.jpg

Articole de la același autor

l Ediţia cu numărul 21 a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii va fi organizată la Centrul Expoziţional Romexpo, în perioada 1-6 octombrie, în Pavilionul B2 şi în zona exterioară adiacentă Romexpo.

La eveniment vor fi expuse cele mai noi modele de maşini 2024 - 2025, tehnologii de ultimă oră şi peste 600 de branduri din domeniul echipamentelor, spălătoriilor self service, pieselor şi accesoriilor auto.

l Transportul feroviar a înregistrat în 2023 o creştere cu 5,4% a numărului de pasageri transportaţi şi cu 6,1% în ceea ce priveşte parcursul acestora, comparativ cu anul anterior, informează Institutul Naţional de Statistică. Pe de altă parte, volumul mărfurilor transportate a scăzut cu 11,5%. Au fost transportate 48,867 milioane tone mărfuri, din care 79,3% în transport naţional. Parcursul tarifar al mărfurilor a înregistrat scădere cu 3,3%, înregistrându-se creştere doar în transport naţional, cu 1,4%.

l Impactul cel mai mare asupra deficitului bugetar de la sfârşitul lunii februarie l-au avut cheltuielile cu apărarea naţională, a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, menţionând că deficitul bugetar la finalul lunii martie nu va depăşi 2,5% din PIB. Referitor la deficitul bugetar din primele luni din acest an, el a declarat că trebuie să ţinem cont de faptul că lunile ianuarie, februarie şi martie inclusiv nu sunt luni spectaculoase, cu impozite şi taxe colectate la buget. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4969 secunde