Salvatorii maritimi din șase țări s-au reunit la Constanța

517
Salvatorii maritimi din șase țări s-au reunit la Constanța - conferintasar-1320089563.jpg
Ieri, la hotelul Bulevard, din Constanța, au început lucrările Conferinței Inter-naționale "Căutare și salvare de vieți omenești pe mare - SAR, în regiunea Mării Negre". La reuniune participă reprezen-tanții autorităților sau administrațiilor maritime responsabile cu activitatea SAR din țările riverane Mării Negre - Bulgaria, Georgia România, Rusia, Ucraina și Turcia - și reprezentantul Organizației Maritime Internaționale (IMO).
Este cea de a opta reuniune SAR și a doua găzduită de țara noastră, a declarat Paul Brânză, directorul general al Autorității Navale Române (ANR), la conferința de presă dedicată evenimen-tului. La rândul său, Adrian Alexe, directorul centrului maritim de coordonare din cadrul ANR, a precizat că reuniunea urmărește câteva obiective concrete: organizarea pe plan regional a unui ciclu de pregătire pentru ofițerii și echipajele implicate în acțiunea de căutare și salvare pe mare, punerea la punct a unui sistem de training pe plan internațional și stabilirea unui program de exerciții SAR.
În urmă cu doi ani, România a găzduit operațiunea regională RoDelta 2009, un exercițiu maritim de mare anvergură, "regizat" și coordonat de Autoritatea Navală Română și desfășurat sub patronajul Organizației Maritime Interna-ționale - IMO, al Comisiei Europene, Comisiei Mării Negre și Agenției Europene pentru Siguranța Maritimă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2831 secunde