Șase plaje românești au intrat pe harta mondială a Steagului Albastru

133
Șase plaje românești au intrat pe harta mondială a Steagului Albastru - saseplajeromanestiauintratpehart-1653234872.jpg

Articole de la același autor

Șase plaje românești au primit distincția Steagul Albastru, în 2022, din partea Fundației de Educație pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus față de anul precedent. Este vorba de plajele: „Vega Vintage” din stațiunea Mamaia, „Marina Regia” și „Phoenicia” din Năvodari, „Citadel” și „Azur” din Eforie, „Phoenicia Blue View” din Olimp.

Steaguri albastre sunt acordate doar plajelor organizate, pe baza unei liste de criterii stricte, inclusiv calitatea apei, servicii precum echipamente de prim-ajutor, acces pentru persoanele cu dizabilități, dar și practici ecologice. Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor, porturilor de agrement și operatorilor de turism durabil.

Programul „Steagul Albastru – Blue Flag” a fost inițiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundația de Educație pentru Mediu, cu scopul de a premia plajele și porturile de agrement pentru calitatea lor, precum și de a impulsiona autoritățile publice locale și sectorul privat să ia măsuri pentru îmbunătățirea zonei de coastă.

Prin asigurarea continuității acestui program voluntar, România este vizibilă și prezentă an de an pe harta mondială, Steagul Albastru, sporind potențialul turistic al zonelor premiate și generând un impact benefic din punct de vedere economic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4462 secunde