Satele românești sunt invitate să se înscrie la concursul "Best Tourism Villages"

117
Satele românești sunt invitate să se înscrie la concursul

Articole de la același autor

Organizația Mondială a Turismului (OMT) a lansat concursul „Best Tourism Villages”. Inițiativa este dedicată recunoașterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinații turistice rurale. Unele sate, dintre cele care nu întrunesc pe deplin criteriile pentru a fi desemnate ca Best Tourism Villages, vor fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate identificate ca mai puțin dezvoltate în urma evaluării.

Satele recunoscute ca Best Tourism Villages, precum și cele selectate pentru a participa în Programul Upgrade vor deveni membre ale unei rețele care facilitează schimbul de informații, experiențe și de bune practici. Rețeaua include, de asemenea, experți, parteneri publici și privați din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală. Destinațiile rurale incluse în rețea pot fi considerate studii de caz în documentele de politici ale OMT și menționate, promovate în recomandări și la evenimente pentru dezvoltarea rurală și turism.

Sunt eligibile satele care îndeplinesc următoarele condiții:

- au o densitate scăzută a populației și maximum 15.000 de locuitori (conform ultimului recensământ);

- sunt localizate într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale, cum ar fi agricultura, silvicultura, creșterea animalelor sau pescuitul;

- împărtășesc valorile și stilul de viață ale comunității.

Documentele de participare pot fi descărcate de pe website-ul concursului. Candidaturile se vor transmite către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, prin e-mail. Doar autoritățile naționale pentru turism, membre OMT, pot transmite candidaturile. Data limită pentru transmiterea candidaturilor către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului este 15 iunie 2022.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3368 secunde