Scădere considerabilă a producției industriale, în august

74
Scădere considerabilă a producției industriale, în august - scadere-1381397679.jpg

Articole de la același autor

În luna august 2013, producția industrială (serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 15,7%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Totuși, față de luna corespunzătoare din anul precedent producția industrială a crescut, ca serie brută, cu 4,3% ca serie brută.




"În luna august 2013, producția industrială (serie brută) a scăzut față de luna precedentă cu 15,7% din cauza scăderilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare a scăzut cu 17,5%, industria extractivă cu 6,2% și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat cu 0,6%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de capital (-28%), în industria bunurilor intermediare (-12,7%), în industria bunurilor de uz curent (-5,9%)  și în industria bunurilor de folosință îndelungată (-5,3%). Industria energetică a crescut cu 0,2%", se arată în informarea INS.


În luna august 2013, producția industrială (serie brută) a crescut cu 4,3% față de luna corespunzătoare din anul precedent susținută de creșterea industriei prelucrătoare (+5,7%). Industria extractivă și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au scăzut cu 8,2%, respectiv cu 1,9%, potrivit INS.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde