Sectorul cărnii, primul pe lista cu TVA de 9%

133
Sectorul cărnii, primul pe lista cu TVA de  9% - carne-1381317702.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a precizat, astăzi, că TVA va scădea la 9%, cel mai probabil, și în sectorul cărnii.




"Probabil că sectorul cărnii va fi următorul care va beneficia de TVA redus, dar este foarte important modul în care efectuăm controlul și măsurile pe care le luăm pentru reducerea evaziunii în domeniul produselor de panificație. Decizia viitoare privind reducerea TVA și la alte produse alimentare depinde de succesul măsurii în domeniul pâinii, de reducerea evaziunii și veniturile bugetare", a spus Achim Irimescu, la Forumul Investitorilor Autohtoni, anunță Mediafax.


Potrivit secretarului de stat, analiza realizată de Ministerul Agriculturii în domeniul cărnii a indicat două probleme, respectiv importurile reale și nereale și producția la negru din România. "Din cifrele noastre reiese că situația este destul de gravă. După creșterea TVA la 24% subit au dispărut zeci de mii de tone de carne și produse de carne, care cel mai probabil s-au dus în economia subterană. Circa 71.000 de tone de carne de porc au dispărut în economia subterană în 2011-2012", a mai explicat Irimescu, potrivit Mediafax.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5243 secunde