Se dau 2.250 de lei lunar de la stat. Ministrul Budăi, veşti bune pentru românii de peste 45 de ani

855
Se dau 2.250 de lei lunar de la stat. Ministrul Budăi, veşti bune pentru românii de peste 45 de ani - banipng-1662469480.crdownload
Veşti bune pentru românii de peste 45 de ani care sunt şomeri. Ministrul Munci a anunţat noi măsuri de sprijin.


Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, o sumă în cuantum de 2.250 lei.

Se vor suplimenta fondurile destinate angajării şomerilor în vârsta de peste 45 ani, a ucenicilor, a şomerilor unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată, a declarat pentru Agerpres, ministrul Marius Budăi.

Potrivit acestuia, bugetul MMPS, la capitolul „Asistenţă socială”, a fost majorat, în urma rectificării bugetare, cu 400 de milioane de lei, astfel încât angajatorii vor putea încheia noi convenţii pentru angajarea categoriilor sociale vulnerabile.


„Fondurile erau suficiente până la sfârşitul anului, dar prin această rectificare bugetară sunt şi bani suplimentari pentru a încheia noi convenţii. PSD îşi doreşte să sprijine mediul de afaceri, să păstreze locurile de muncă din sistem, dar şi să creeze alte locuri de muncă. Sprijinim mediul de afaceri, astfel încât să îşi califice oamenii la locul de muncă prin măsura uceniciei”, a afirmat ministrul Muncii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5722 secunde