Se înființează comandamentul energetic de iarnă

183
Se înființează comandamentul energetic de iarnă - seinfiinteazacomandamentulenerge-1602872364.jpg

Articole de la același autor

Pandemia Covid-19 a făcut ca nivelul incertitudinilor privind evoluția economiei naționale să fie ridicat. Sistemul electroenergetic național este vital pentru buna funcționare a acesteia și pentru populație. Mai ales în condiții de iarnă, este necesară întocmirea unor prognoze cu privire la evoluția cererii și producției de energie, a perspectivelor de aprovizionare cu energie pentru toate domeniile de activitate, precum și corelarea acestora cu posibilitățile de acoperire a cerințelor, susține Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În acest scop, instituția a inițiat un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranță și securitate în funcționare a sistemului electroenergetic național, pentru realizarea stocurilor de siguranță ale sistemului (respectiv combustibili și volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021).

Obiectivele avute în vedere sunt: evaluarea consumului de energie electrică al țării, în perioada sezonului friguros; stabilirea resurselor energetice necesare; evaluarea resurselor financiare aferente.

În vederea monitorizării funcționării sistemului electroenergetic național și a sistemului național de transport al gazelor naturale va fi înființat comandamentul energetic de iarnă, din care fac parte o serie de operatori economici vitali pentru securitatea energetică a țării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.003 secunde