Sfecla de zahăr va fi cultura vedetă în acest an

226
Sfecla de zahăr va fi cultura vedetă în acest an - sfecladezahar-1622225173.jpg

Articole de la același autor

România va avea anul acesta producţii superioare la hectar la toate culturile importante, arată datele Comisiei Europene. Potrivit prognozei lunii aprilie, fermierii şi traderii români vor avea un an bun. Comparativ cu anul trecut şi cu media ultimilor cinci ani, opt din 13 culturi au randament crescut. La orz şi sfeclă de zahăr, se pare că 2021 va fi un an record pentru aceste culturi. Astfel, cine a cultivat sfeclă de zahăr şi orz, a fost inspirat şi va avea câştiguri importante.

Sfecla de zahăr va deveni cultura vedetă în România, cu cea mai mare producţie la hectar din 2014 încoace. Comisia Europeană prognozează un randament mediu la hectar pentru sfecla de zahăr, de 43 de tone, cu 7% mai mare faţă de media ultimilor cinci ani şi cu 6,2% comparativ cu anul trecut. Şi Ministerul Agriculturii precizează că dacă randamentul estimat este cel corect, fermierii vor avea cea mai bună producţie la hectar din 2014 încoace, când s-au obţinut pentru fiecare hectar 44,7 tone.

Şi culturile de orz şi triticale vor fi foarte bune, peste media ultimilor cinci ani. Ministerul Agriculturii spune că anul acesta vor fi cele mai bune producţii la hectar din 2010 încoace. Pentru culturile de grâu şi porumb estimările nu sunt atât de fericite, dar în comparaţie cu anul trecut creşterea este moderată. Pentru grâu, Comisia estimează un randament de 4,3 tone la hectar, cu 1,1% peste media ultimilor cinci ani și cu 45% peste nivelul din 2020. La porumb, există o ușoară scădere față de ultimii cinci ani luați ca medie ( minus 0,8%), până la 5,6 tone la hectar. Raportat la 2020 se așteaptă însă un plus de 36%. Şi la soia se anunţă o producţie bună, de 2,4 tone la hectar, cu o creştere de 30% faţă de 2020. Singura cultură care nu va avea creşteri anul acesta se pare că este cultura de floarea-soarelui care ar putea stagna la 2,18 tone la hectar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.6931 secunde