UE sprijină parteneriatele internaționale pentru cercetare și inovare

620
UE sprijină parteneriatele internaționale pentru cercetare și inovare - uesprijinaparteneriateleinternat-1621769535.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adoptat o comunicare privind abordarea sa globală în materie de cercetare și inovare. Prin această strategie, UE își propune să își asume rolul de lider în sprijinirea parteneriatelor internaționale pentru cercetare și inovare și să ofere soluții inovatoare pentru ca societățile comunitare să devină ecologice, digitale și sănătoase.

UE va facilita răspunsurile la provocările globale, cum ar fi schimbările climatice sau pandemiile, respectând normele internaționale și valorile fundamentale ale UE și consolidându-și autonomia strategică deschisă.

Noua strategie vizează, în primul rând, crearea unui mediu de cercetare și inovare bazat pe norme și valori, pentru a ajuta cercetătorii și inovatorii din întreaga lume să colaboreze în cadrul unor parteneriate multilaterale și să găsească soluții la provocările globale. În al doilea rând, strategia urmărește să asigure reciprocitatea și condiții de concurență echitabile în cooperarea internațională în domeniul cercetării și inovării. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4239 secunde