Sindicaliştii din ANR: „Avem salarii similare cu ale muncitorilor necalificaţi din construcţii!”

846
Sindicaliştii din ANR: „Avem salarii similare cu ale muncitorilor necalificaţi din construcţii!” - 1-1723634325.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de salariaţi ai Autorităţii Navale Române (ANR), membri ai Sindicatului Liber Cardinal, dar şi angajaţi ai Căpităniei Zonale a Portului Tulcea şi-au strigat durerea stradă, nemulţumiţi de nivelul umilitor de salarizare, similar cu al muncitorilor necalificaţi din construcţii.

Sindicaliştii s-au adunat, miercuri, 14 august, în jurul orelor prânzului, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului Constanţa, principalul motiv de nemulţumire fiind nivelul scăzut al salariilor, în contextul responsabilităţilor crescute şi al deficitului de personal. Ei doresc majorarea lefurilor cu 30% şi spun că o eventuală grevă a personalului din domeniu ar crea mari probleme economiei naţionale.

„S-au făcut demersuri către conducerea autorităţii, există cerere către ministrul Muncii. Nu mai putem lucra în felul acesta, este foarte greu, suntem oameni cu studii superioare, comandanţi. Nu cerem bani de la buget, ci putem folosi banii din excedent ai instituţiei noastre, care se autofinanţează. Angajaţii ANR lucrează în condiţii dificile, cu personal insuficient, fac inclusiv inspecţii la bordul navelor şi în diferite condiţii meteorologice, ceea ce necesită o flexibilitate, stare de sănătate şi adaptabilitate ridicate. Sunt puţini candidaţi la posturile scoase la concurs. De ce nu vine lumea să lucreze la ANR, de bine ce este? În schimb, se pleacă şi se tot pleacă. Angajaţii din ANR au salarii mai mici decât al muncitorilor necalificaţi din construcţii. O grevă a ANR ar putea bloca economia naţională. Guvernanţii trebuie să înţeleagă că riscurile sunt foarte mari, ţinem oamenii tot mai greu să nu oprească lucrul”, a declarat Alin Eduard Iorga, preşedintele Sindicatului Liber Cardinal din ANR.

La rândul său, liderul grupei tulcene a sindicatului Cardinal, Petrică Rade, a declarat că nivelul lefurilor din ANR este nejustificat de mic având în vedere complexitatea şi specializarea activităţilor, responsabilitatea ridicată, condiţiile şi volumul de muncă.

El a spus că, în contextul deficitului de personal de specialitate care la Sulina este de circa 40%, angajaţi ai ANR din Tulcea sunt detaşaţi la Sulina şi a precizat că la ultimul concurs organizat pentru ocuparea posturilor vacante nu s-a prezentat nicio persoană.

„S-a organizat un examen în iulie 2024 şi nu s-a prezentat niciun candidat, din cauza salariilor nemotivante! O medie a lefurilor este de 3.500-4.500 de lei net începând de la un ofiţer debutant până la un căpitan de port superior cu maximă experienţă”, a explicat Petrică Rade. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4224 secunde