ANR: Specialişti din şapte ţări, la cursul pentru combaterea poluării cu hidrocarburi

247
ANR: Specialişti din şapte ţări, la cursul pentru combaterea poluării cu hidrocarburi - 1-1720602494.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Navală Română (ANR) organizează, în perioada 10-12 iulie, la Bucureşti, sub egida Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI), „Cursul sub-regional destinat ţărilor riverane Mării Negre privind pregătirea, răspunsul şi cooperarea în domeniul poluării cu hidrocarburi (OPRC)”.

Cursul este susţinut de consultanţi din cadrul Organizaţiei Maritime Internaţionale, reunind reprezentanţi ai administraţiilor maritime din următoarele state: Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Republica Moldova, România, Turcia şi Ucraina. Acesta are ca obiectiv principal consolidarea cooperării privind serviciile de căutare şi salvare pe mare între statele riverane Mării Negre, precum şi cooperarea în vederea combaterii poluării cu petrol şi alte substanţe nocive în mediul marin al Mării Negre, întrunind reprezentanţi din cadrul administraţiilor maritime ale statelor limitrofe Mării Negre, consultanţi din cadrul Organizaţiei Maritime Internaţionale, observatori şi părţi interesate.

„Cursul de instruire IMO model OPRC privind răspunsul la deversarea de hidrocarburi destinat personalului operaţional este dezvoltat şi conceput pentru a fi desfăşurat ca un curs de formare intensiv de trei zile.

Acest curs de formare se va ocupa de îmbunătăţirea esenţială a cunoştinţelor participanţilor, pentru a se înţelege pe deplin procesul şi comportamentul deversărilor de petrol şi a substanţelor chimice în mediul marin şi de coastă, precum şi modul de combatere a acestor deversări”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, 10 iulie, de Autoritatea Navală Română.

Cursul face parte din Programul integrat de cooperare tehnică (ITCP) dezvoltat de organizaţie şi abordează nevoile maritime ale ţărilor membre OMI pentru o dezvoltare maritimă durabilă, servicii de transport maritim performante şi sigure, precum şi o protecţie eficientă a mediului.

ITCP promovează dezvoltarea resurselor umane şi instituţionale în sectorul maritim, cu accent pe durabilitate, prin promovarea egalităţii de gen şi stimularea colaborării regionale şi a schimbului de expertiză tehnică şi asistă guvernele statelor membre OMI care se confruntă cu lipsa de expertiză tehnică şi resurse pentru a opera într-un mod sustenabil şi performant în industria transportului maritim. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4445 secunde