ANR: Securitatea maritimă, punct esenţial al sesiunii IMO de la Londra

214
ANR: Securitatea maritimă, punct esenţial al sesiunii IMO de la Londra - 1-1716288879.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, Londra găzduieşte lucrările celei de-a 108-a sesiuni a Comitetului de Siguranţă Maritimă (MSC) din cadrul Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO). Întâlnirea reuneşte delegaţii din întreaga lume pentru a discuta şi a lua decizii esenţiale în domeniul siguranţei maritime.

Delegaţia României, condusă de directorul general al Autorităţii Navale Române, Cosmin Laurenţiu Dumitrache, ambasador maritim al IMO, joacă un rol important în aceste discuţii. Prezenţa sa reflectă angajamentul României de a contribui activ la eforturile internaţionale de îmbunătăţire a siguranţei maritime şi de a promova interesele naţionale în acest domeniu crucial.

„Agenda sesiunii MSC include subiecte deosebit de importante, printre care revizuirea ghidurilor de management al cyber riscurilor în domeniul maritim. Securitatea maritimă este un alt punct esenţial pe ordinea de zi. Discuţiile vor viza identificarea şi implementarea de noi strategii pentru a combate pirateria şi atacurile armate asupra navelor, fenomene care continuă să reprezinte o provocare majoră pentru comunitatea maritimă globală. Pe lângă aceste probleme, se va discuta şi despre migraţia mixtă nesigură pe mare, o problemă umanitară şi de securitate complexă, care necesită soluţii coordonate la nivel internaţional.

Pregătirea personalului şi efectuarea serviciului de cart sunt aspecte fundamentale pentru siguranţa navigaţiei, iar sesiunile vor include evaluări şi actualizări ale cerinţelor şi standardelor de pregătire pentru personalul navigant. Aceste măsuri sunt esenţiale pentru a asigura competenţa şi profesionalismul echipajelor maritime, contribuind astfel la reducerea riscurilor de accidente şi incidente maritime”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Delegaţia română are un mandat ce se concentrează pe activitatea de reglementare în domeniul transporturilor maritime, implementarea prevederilor convenţiilor internaţionale la care România este parte şi activitatea de Control al Statului Portului pentru navele cu pavilion străin.

Un alt aspect de interes pentru delegaţia română este implementarea noilor cerinţe de pregătire a personalului navigant, în conformitate cu prevederile convenţiilor şi reglementărilor în domeniu.

Nu în ultimul rând, un eveniment special a fost organizat sub egida IMO, tot la Londra, pentru a marca Ziua Internaţională a Femeilor din Domeniul Maritim. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.352 secunde