ANR, acţiune de salvare a doi turişti rătăciţi în Delta Dunării. Ambarcaţiunea lor, surprinsă de furtună

235
ANR, acţiune de salvare a doi turişti rătăciţi în Delta Dunării. Ambarcaţiunea lor, surprinsă de furtună - 1-1700477947.jpg

Articole de la același autor

Doi turiști din Ploiești, în vârstă de 38, respectiv 41 de ani, aflați într-o mică ambarcațiune de pescuit pe brațul Sf. Gheorghe, au solicitat, sâmbătă, în jurul orei 14.00, prin serviciul de urgență 112, să fie salvați. Ambarcațiunea în care se aflau fusese surprinsă de furtună, la acel moment vântul având în zona respectivă o intensitate de 90km/h.

În lipsa altor structuri capabile să intervină suficient de rapid, ofițerul de căpitănie Emil Cernamorit, angajat al Autorității Navale Române (ANR) la Căpitănia Portului Tulcea, Punctul de lucru Sf. Gheorghe, a inițiat o acțiune de salvare folosind în acest scop șalupa din dotarea instituției.

Timp de o oră, în condiții meteo dificile, angajatul ANR i-a căutat pe cei doi turiști rătăciți în Deltă, reușind într-un final să ajungă la aceștia în timp util. Ulterior, ambarcațiunea de agrement a fost remorcată, doi pasageri fiind găzduiți peste noapte la punctul de lucru Sf. Gheorghe al ANR, acolo unde au primit haine uscate, apă și alimente și unde s-au putut odihni după această istovitoare experiență.

Odată ce noaptea plină de peripeții a trecut, lăsând loc zorilor mai blânde, cei doi ploieșteni au reușit să ajungă cu bine la Dunavăț, acolo unde erau cazați, pentru a-și continua mai apoi drumul spre casă.

„Fără îndoială, acest deznodământ fericit i se datorează ofițerului de căpitănie Emil Cernamorit, un om dedicat, cu o experiență de 30 de ani în cadrul instituției.

Dorim să-i mulțumim pe această cale și să-l asigurăm de întreaga noastră recunoștință!”, a transmis conducerea Autorităţii Navale Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3781 secunde