Liceenii constănțeni au experimentat lucrul pe simulatoarele de la UMC

7616
Liceenii constănțeni au experimentat lucrul pe simulatoarele de la UMC - x-experimente-1700476381.jpg

Articole de la același autor

În cadrul proiectului derulat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Universitatea Maritimă din Constanța, recent, 34 de elevi de la Liceul Tehnologic “Tomis” Constanța și de la Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” Constanța au desfășurat la UMC o activitate care a presupus realizarea de experimente de fizică și pentru a înțelege noțiunile teoretice de mecanică.

În funcție de profilul elevilor, aceștia au avut acces la Simulatorul Kongsberg - Sala mașini, Simulatorul GMDSS – comunicații radio, Simulatorul ECDIS - hărți electronice și Laboratorul de fizică.

Temele experimentelor au fost stabilite de comun acord cu unitățile de învățământ în funcție de profilul liceului, anul de studiu al elevilor și materia predată la clasă.

Această activitate face parte din proiectul de creștere a performanței liceenilor din județul Constanța, prin permiterea accesului la simulatoare și laboratoare dotate cu tehnologie de ultimă generație, în vederea deprinderilor practice a teoriei învățate la școală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3818 secunde