Peste 2.500 de elevi constănțeni pasionați de matematică se întrec la Concursul "Tomis"

7894
Peste 2.500 de elevi constănțeni pasionați de matematică se întrec la Concursul

Articole de la același autor

Inițiat în urmă cu 11 ani, în mandatul inspectorului școlar general Răducu Popescu, din dorința de a constitui o pepinieră pentru viitorii olimpici naționali și internaționali, Concursul județean de matematică „Tomis” s-a bucurat de un real interes de-a lungul celor opt ediții, întrerupte timp de doi ani de pandemie.

Competiția se adresează elevilor claselor V-VIII pasionați de matematică, dornici să intre într-un sistem competițional deschis, transparent, cu niveluri diferite de dificultate. La primele ediții, organizatorii s-au preocupat de acordarea unor premii substanțiale în bani, fonduri care, din păcate, s-au „diluat” din lipsă de sponsori.

Și dacă la prima ediție, din 2012, se înregistra un număr de 1.310 participanți, iată că la cea de-a IX-a ediție, care urmează să aibă loc în acest weekend (sâmbătă, 18 noiembrie), se vor prezenta peste 2.500 de elevi, distribuiți în clasele din cinci unități școlare din municipiul Constanța și alte opt din județ.

Competiția, inițiată de Consiliul Consultativ al profesorilor de matematică, s-a remarcat prin seriozitatea și atractivitatea subiectelor, fapt ce a determinat creșterea numărului elevilor participanți și, direct proporțional, și a numărului centrelor de concurs din județ.

La etapa locală de sâmbătă, 18 noiembrie, participă 2.623 de elevi, dintre care 1.445 sunt elevi înscriși la centrele de concurs din municipiul Constanța, iar 1.178 la cele opt centre de concurs din județ.

Centrele de concurs pentru ediția a IX-a a Concursului Județean de Matematică „Tomis“ sunt:

• Municipiul Constanța: Școala Gimnazială nr. 16 „M.I. Dobrogianu"; Școala Gimnazială nr. 33 "A. Saligny"; Școala Gimnazială nr. 37; Școala Gimnazială nr. 18 "J. Bart". Centrul de evaluare: Școala Gimnazială nr. 16 "M.I. Dobrogianu"

• județul Constanța: Școala Gimnazială “Gala Galaction” Mangalia; Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Costinești; Liceul Teoretic Murfatlar; Liceul Cobadin; Școala Gimnazială “Lucian Grigorescu” Medgidia; Școala Gimnazială nr. 2 Cernavodă; Școala Gimnazială nr. 2 “Poet Ovidiu” Ovidiu; Școala Gimnazială “George Enescu” Năvodari; Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârşova.

După cum informează Inspectoratul Școlar Județean Constanța, programul de desfășurare a Concursului Județean de Matematică „Tomis“ este următorul: ora 9 – 9.30 - accesul elevilor în săli; ora 10 – 11.30 - desfășurarea probei.

Afișarea rezultatelor se va face sâmbătă 18.11.2023, la fiecare centru de concurs și pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, până la ora 21.00. Contestațiile se depun luni, 20 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 14.00, la fiecare centru de concurs.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5325 secunde