Specialităţi atestate tradiţional din Tulcea, „vedetele” expoziţiei cu vânzare de la Bucureşti

1663
Specialităţi atestate tradiţional din Tulcea, „vedetele” expoziţiei cu vânzare de la Bucureşti - 1-1696851363.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale găzduieşte, în perioada 9-11 octombrie, un eveniment dedicat produselor agroalimentare româneşti, vizitatorii fiind aşteptaţi cu o gamă variată de astfel de produse din toate zonele ţării. Ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, „Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti” este organizată, la Bucureşti, sub forma unei expoziţii cu vânzare de produse agroalimentare româneşti.

„Iubitorii de peşte vor putea alege dintr-o gamă largă de produse din păstrăv de la Păstrăvăria Buşteni, înregistrate ca produse montane, precum: Păstrăv Zamorean, Păstrăv zamorean Morcovit, păstrăv jăruit, Păstrăv Prăvălit şi Proţăpit, Păstrăv în zamă de roşii, Tocană de păstrăv cu legume, Tocană de păstrăv jăruit cu legume, Păstrăv murărit pe zamora, Păstrăv în osâză de legume, Pate de ficat de păstrăv zamorean, Fluştuc de păstrăv-Curcubeu.

De asemenea, se vor regăsi produse atestate tradiţional din Tulcea de la membrii grupului aplicant RO-Pescador: Sardeluţă «deltaica» marinată în ulei, Sardeluţă «deltaica» marinată în ulei picant, Batog «deltaica» de crap argintiu, Batog «deltaica» de somn, Pastramă «deltaica» de somn”, se arată într-un comunicat de presă transmis de minister.

Tot din judeţul Tulcea, vor fi expuse spre comercializare produse care au dobândit protecţie europeană şi reprezintă cartea de vizită a României în materie de gastronomie şi păstrarea tradiţiilor şi valorilor europene: Scrumbia de Dunăre afumată, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea, Salată tradiţională cu icre de crap - Specialitate Tradiţională Garantată din anul 2021.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4082 secunde