Finanţe, agricultură, energie. INFO economic

110
Finanţe, agricultură, energie. INFO economic - 1-1695034365.jpg
l O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se va afla la Bucureşti în perioada 25 septembrie - 4 octombrie, pentru analiza anuală a economiei româneşti în baza Articolului IV, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale, semnat de Geoff Gottlieb, reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est. Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile economice în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, ai Băncii Naţionale a României şi ai altor agenţii guvernamentale.

l Consiliul European a convenit, luni, 18 septembrie, în privinţa propunerii Comisiei de a se acorda un ajutor în caz de dezastre în valoare totală de 454,8 milioane euro României şi Italiei pentru repararea pagubelor provocate de dezastre naturale în 2022, precum şi Turciei în legătură cu cutremurele din februarie 2023. Ţării noastre îi este alocată suma de 33,9 milioane euro, ca urmare a unei secete severe şi generalizate, cu trei vârfuri principale: la sfârşitul lunii martie, la jumătatea lunii aprilie şi, respectiv, în lunile iulie-august 2022.

l România se grăbeşte să construiască o nouă linie de înaltă tensiune pentru a transporta energie electrică de-a lungul ţării şi până în Ungaria, în condiţiile în care mizează pe dublarea producţiei de energie din surse regenerabile şi să devină un furnizor regional de electricitate, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Studiul de fezabilitate ar putea fi finalizat în şase luni şi va stabili capacitatea noii linii de înaltă tensiune, care, potrivit estimărilor, ar urma să coste peste trei miliarde de euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4254 secunde