Energie, agricultură, transporturi. INFO economic

169
Energie, agricultură, transporturi. INFO economic - 1-1694166904.jpg
l Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că, în România, la 1 ianuarie 2026, vor fi închise toate centralele pe lignit, iar ponderea cărbunelui în mixul energetic va scădea de la 13% până la 0,3%. „Tranziţia la energia verde trebuie să fie una justă şi inteligentă şi trebuie să găsim soluţii pentru toţi, pentru că sunt oameni care riscă să fie manipulaţi de populişti şi extremişti care le vor propune soarele şi luna de pe cer”, a explicat Sebastian Burduja.

l Producătorii înregistraţi pe scheme de calitate naţionale şi sisteme de calitate europene din România se pot înscrie, până pe 11 septembrie, la evenimentul Bucharest Food Expo 2023, ce se va desfăşura, în perioada 28 septembrie - 1 octombrie, în incinta Halei Laminor. Expoziţia are ca scop dezvoltarea sectorului agroalimentar din România pe toată filiera de producţie, astfel încât consumatorii de alimente din ţară şi din străinătate să se bucure de produse româneşti de calitate. Tema principală a evenimentului este „România - de la furcă la furculiţă!”, un proiect pentru susţinerea şi promovarea producătorilor şi produselor locale româneşti.

l Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, l-a asigurat pe omologul său din Republica Moldova, Andrei Spînu, de sprijinul constant pe care statul român îl acordă ţării vecine în perspectiva aderării la Uniunea Europeană. Primul Memorandum de Înţelegere, privind cooperarea în domeniul digitalizării transporturilor rutiere de mărfuri, va contribui la îmbunătăţirea transportului rutier internaţional de marfă şi la simplificarea reglementării transporturilor rutiere de marfă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4462 secunde