Energie, agricultură, producţie. INFO economic

131
Energie, agricultură, producţie. INFO economic - 11-1694088883.jpg
l Restart Energy a finalizat construcţia şi instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Apidava, în cadrul unui parteneriat încheiat în anul 2022, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 180.000 de euro. Proiectul de 252 kWp a fost instalat pe acoperişul imobilului aparţinând beneficiarului, situat în Blaj, judeţul Alba. Au fost montate 560 de module fotovoltaice şi, prin acest sistem, compania Apidava îşi va asigura din surse regenerabile 25% din energia electrică necesară.

l România este reprezentată, pentru prima dată, cu un stand naţional la cel mai important eveniment european dedicat producerii cartofului, Târgul Internaţional Potato Europe, eveniment organizat în Belgia, la Tournai. Participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru cercetătorii şi fermierii români, atât din perspectiva schimburilor de opinii cu institute omoloage şi consolidării expertizei în materie, cât şi din cea a prezentării contribuţiei româneşti la dezvoltarea procesului de producţie a cartofului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Agriculturii.

l Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu 0,9% în trimestrul II al anului în curs, comparativ cu primele trei luni, iar în primul semestru s-a majorat cu 1,7% pe seria brută şi cu 2,8% pe seria ajustată sezonier raportat la perioada similară din 2022, informează Institutul Naţional de Statistică. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2022, PIB a crescut în trimestrul II 2023 cu 1,1% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7651 secunde