Familiile victimelor accidentului rutier din 2 Mai cer ca Vlad Pascu să fie acuzat de omor calificat. Tânărul riscă ÎNCHISOARE pe viaţă

947
Familiile victimelor accidentului rutier din 2 Mai cer ca Vlad Pascu să fie acuzat de omor calificat. Tânărul riscă ÎNCHISOARE pe viaţă - vladpascu11-1694089170.png

Articole de la același autor

Familiile tinerilor care și-au pierdut viața în accidentul din stațiunea constănțeană 2 Mai au cerut procurorului care instrumentează dosarul să schimbe încadrările juridice. Astfel, Vlad Pascu, șoferul aflat sub influența drogurilor care a provocat tragedia, ar putea fi cercetat pentru faptele de omor calificat si tentativă la omor calificat.


Dacă cererea depusă de familiile victimelor din 2 Mai va fi acceptată, dosarul va fi transferat pentru soluționare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, în conformitate cu competențele legale. Totodată, Vlad Pascu ar putea primi pedeapsa maximă de închisoare pe viață, în cazul unei astfel de schimbări de încadrare.


În urma accidentului, șoferul în vârstă de 19 ani a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, potrivit gandul.ro


Tânărul a fost oprit de poliție și lăsat să plece după ce a fost testat doar cu aparatul etilotest, cu doar o oră înainte de tragedie. Ulterior, Vlad Pascu a fost testat pentru substanțe interzise, fiind depistat cu cocaină, amfetamină și metamfetamină.


Pe 19 august, la ora 00:40, un bărbat a sunat la 112 pentru a anunța că un șofer circulă haotic cu mașina sa pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai. O patrulă a poliției și jandarmeriei i-a oprit și legitimat pe șoferul și pasagerii săi timp de peste două ore în trafic.


În autoturism au fost descoperite o țigară artizanală și pastile de bromazepam, care au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța pentru cercetări. Vlad Pascu a fost dus la sediul poliției din Vama Veche și a fost testat, aparatul arătând, însă, că nu a consumat alcool, motiv pentru care a fost lăsat să plece.


După ce a stat în sediul poliției încă două ore, până la ora 4:30, șoferul a consumat, apoi, substanțe interzise, provocând, o oră mai târziu, accidentul rutier. În urma tragediei, Roberta Marina Dragomir, în vârstă de 20 de ani, și Sebastian Andrei Olariu, de 21 de ani, ambii studenți la Facultatea de Geografie în București, și-au pierdut viața.


Ulterior, DIICOT a anunțat că numele lui Vlad Pascu figurează în două dosare de deținere de pe rolul structurii, acestea fiind închise, însă, de către anchetatori, în lipsa unor soluții ferme. Totodată, și Poliția Română a anunțat momente operative, în care autorul crimei a fost în atenția organelor de ordine sau de cercetare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.209 secunde