Sprijin financiar pentru IMM-urile care vor să își protejeze proprietatea intelectuală

192
Sprijin financiar pentru IMM-urile care vor să își protejeze proprietatea intelectuală - fondsprijinfinanciar-1644162461.jpg

Articole de la același autor

Fondul pentru IMM-uri este o inițiativă a Comisiei Europene pusă în aplicare de Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), care se va derula până pe data de 16 decembrie 2022. Fondul oferă sprijin financiar întreprinderilor mici și mijlocii din UE pentru protejarea drepturilor lor de proprietate intelectuală (PI).

IMM-urile pot solicita vouchere care vor permite accesul la o rambursare parțială a cheltuielilor aferente protecției acestor drepturi.

Prin Fondul pentru IMM-uri „Ideas Powered for Business” se asigură:

- rambursare în proporție de 90% pentru servicii de prediagnoză de PI (IP Scan);

- rambursare în proporție de 75% pentru taxele de depunere a cererilor de înregistrare a mărcilor și/sau a desenelor sau modelelor industriale, taxele suplimentare de clasă, precum și taxele de examinare, înregistrare, publicare și amânare a publicării la nivelul UE;

- rambursare în proporție de 75% pentru taxele de depunere a cererilor de înregistrare a mărcilor și/sau a desenelor sau modelelor industriale, taxele suplimentare de clasă, precum și taxele de examinare, înregistrare, publicare și amânare a publicării la nivel național și regional;

- rambursare în proporție de 50% pentru taxele de bază privind depunerea cererilor de înregistrare a mărcilor și/sau a desenelor sau modelelor industriale, taxele de desemnare și taxele de desemnare ulterioare în afara UE. Taxele de desemnare provenind din țările UE sunt excluse, la fel ca și taxele de prelucrare percepute de oficiul de origine.

- rambursare în proporție de 50% pentru taxele privind activitățile anterioare acordării unei subvenții pentru un brevet (de exemplu, depunere, căutare și examinare), taxele aferente subvenției și taxele de publicare la nivel național.

Suma maximă rambursabilă pentru fiecare IMM este de 750 de euro pentru activități legate de brevete și 1.500 de euro pentru celelalte activități.

Toate IMM-urile cu sediul în UE sunt eligibile pentru a depune o cerere de subvenție. Toate rambursările aferente subvenției sunt acordate direct în contul bancar al IMM-ului indicat în cerere.

Pentru detalii suplimentare despre acest fond și modalitatea de depunere a solicitării de acordare a finanțării, contactați Centrul Regional de Promovare a Proprietății Intelectuale din cadrul CCINA Constanța, la următoarele adrese: Adriana Barothi, telefon: 0241-618475, email: [email protected] 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2822 secunde