Start la modernizarea liniilor CFR din staţia Valu lui Traian. Investiție de peste 400 de milioane lei

827
Start la modernizarea liniilor CFR din staţia Valu lui Traian. Investiție de peste 400 de milioane lei - 1-1679667087.jpg

Articole de la același autor

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia publică pentru proiectare şi execuţie lucrări de modernizare în staţia Valu lui Traian, valoarea totală estimată a proiectului fiind cuprinsă între 402,3 milioane de lei şi 457 milioane de lei, fără TVA.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia publică pentru proiectare şi execuţie lucrări de modernizare în staţia Valu lui Traian, etapa I a programului de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, investiţie finanţată din fonduri nerambursabile CEF. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8 mai 2023”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CFR Infrastructură.

Sursa de finanţare a lucrărilor va fi asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport şi Bugetul de Stat. Durata pentru elaborarea proiectului tehnic este de 6 luni, respectiv 20 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Printre lucrările care vor fi realizate în cadrul proiectului se numără Grupa de Aşteptare din Staţia Valu lui Traian, care va cuprinde 32 linii de primire-expediere, electrificarea, pe toată lungimea, a celor 32 de linii din Grupa de Aşteptare, acestea fiind linii de primire-expediere, şi modernizarea şi electrificarea liniilor 5-8 din Grupa Staţie şi a liniilor de legătură cu Grupa de Aşteptare. Totodată, se au în vedere realizarea unei centralizări electronice în Staţia Valu lui Traian, amplasată în container şi reabilitarea sistemului de iluminat din Grupa de Aşteptare.

Lungimea totală a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, analizată în cadrul Studiului de Fezabilitate, este de 257 km, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţii Modernizarea Portului Constanţa (3 etape) este de 4,5 miliarde lei, fără TVA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5077 secunde