Statul vrea să vândă peste 20 de vile, terenuri și restaurante de pe litoral!

1476
Statul vrea să vândă peste 20 de vile, terenuri și restaurante de pe litoral! - hoteldacia-1364131117.jpg
Statul pare mai hotărât ca niciodată să scape de sutele de imobile aflate în administrarea și proprietatea Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA - APPS).

Biroul de presă al Guvernului a făcut publică lista imobilelor din domeniul privat al statului propuse în vederea vânzării, iar pe această listă se găsesc nu mai puțin de 21 de vile, terenuri și restaurante de pe litoral, majoritatea din Neptun - Olimp, însă și din Mamaia, Eforie Nord și chiar municipiul Constanța. Deocamdată nu s-au stabilit prețurile de pornire a licitațiilor în cazul tuturor imobilelor, însă multe dintre acestea cu siguranță vor fi piperate pentru că și terenurile aferente, făcând referire mai ales la vile, sunt în cele mai multe cazuri de peste 4.000 de metri pătrați, putând ajunge și la 8.000 de metri pătrați sau chiar la peste 14.000 de metri pătrați, în cazul unui complex format din restaurant, hotel și bar.

Vile pe alese

Constănțenii care vor să cumpere o vilă au de unde alege! Iată ce astfel de imobile vor fi scoase la vânzare (unele nefiind însă la prima "experiență" de acest fel): Vila "Mărul" B, Vila "Părul" A, Vila "Părul" B, Vila "Nucul" A, Vila "Nucul" B, Vila "Violeta", Vila "Bujorul" și Vila "Crinul", toate din Neptun - Olimp. În plus, se caută un nou proprietar și pentru Vila "Egreta" și Vila "Cerna", ambele din Mamaia, dar și pentru Vila "Agigea", din Eforie Nord.

De asemenea, statul vrea să vândă și pepiniera din Eforie Nord, Complex restaurant "Dunărea", împreună cu hotel și bar "Dacia", din Neptun - Olimp, sere și răsadnițe cu terenul aferent din Neptun - Olimp, de aproape 4.400 de metri pătrați, dar și grupul gospodăresc din zona II cu cămin, spălătorie și ateliere tehnice, tot din Neptun - Olimp. Lista continuă cu centrală termică "Doina", cu un teren de tenis și unul de minigolf, cu restaurantul și sălile de conferință "Ambasador", de asemenea toate din Neptun - Olimp. Un nou proprietar se va căuta și pentru un imobil și garaj de pe Str. Elisabeta, din municipiul Constanța, dar și pentru Complex "Doina" - hotel, restaurant și teren aferent și pentru Policlinica "Doina", ambele din Neptun.

Încercări eșuate

Pentru câteva dintre imobilele de mai sus s-au mai organizat licitații și anul trecut, însă nimeni nu s-a arătat interesat, cel mai probabil din cauza prețurilor nu tocmai accesibile. Anul acesta au mai fost scoase la vânzare, fără nici un rezultat, Vila "Mărul" B din Neptun (cu dotări și teren aferent de 2.046 metri pătrați, clădire S+P+E, suprafață utilă 269 metri pătrați), cu un preț de pornire a licitației de 387.300 euro (fără TVA), dar și Vila "Agigea" din Eforie Nord (cu dotări și teren aferent de 6.972,18 metri pătrați, clădire S+P+1E, suprafață construită desfășurată de 1.073,03 metri pătrați), cu un preț de pornire de 1.313.500 euro (fără TVA).

Ca să vă faceți o idee, la începutul anului trecut s-a publicat o listă cu o parte dintre imobilele RA - APPS scoase la vânzare la acel moment și cu prețurile de pornire. Pentru Complex restaurant Dunărea, prețul era de aproape 1,34 milioane de euro, pentru Hotel și bar Dacia, 2,4 milioane de euro, iar pentru Vila Egreta și Vila Cerna, câte puțin peste 300.000 de euro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Diverse : Au început angajările pe litoral
Pagina a fost generata in 1.0516 secunde