Ştefan Deaconu reprezintă România la cel mai înalt nivel în arbitrajul comercial internaţional

156
Ştefan Deaconu reprezintă România la cel mai înalt nivel în arbitrajul comercial internaţional - 1-1717925002.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) salută numirea președintelui Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, Ștefan Deaconu în funcția de arbitru desemnat din partea României în cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID), parte a Băncii Mondiale.

ICSID, înființată în 1966, este cea mai importantă instituție din lume dedicată soluționării diferendelor privind investițiile internaționale, prin conciliere, mediere, și arbitraj. În prezent, există un număr de 165 de state semnatare a „Convenției privind sluționarea litigiilor privind investițiile între state și resortisanți ai celorlalte state”, documentul care a stat la baza înființării ICSID.

„Desemnarea lui Ștefan Deaconu ca arbitru comercial reprezentant al României în cadrul celei mai puternice instituții de profil din lume, ICSID, nu este altceva decât o recunoaștere a meritelor probabil a celui mai bun profesionist în domeniu din țara noastră. Ștefan Deaconu este președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, începând din anul 2015, fiind reales cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat în luna septembrie 2023.

Nu în ultimul rând, trebuie să readucem aminte opiniei publice faptul că Ștefan Deaconu face parte din echipa de avocați care a reușit să evite o adevărată catastrofă financiară pentru România, și aici mă refer la procesul Roșia Montană. Sunt ferm convins că Ștefan Deaconu va reprezenta cu succes România în cadrul ICSID, cunoscându-i îndeaproape atât capacitatea de muncă, cât și profesionalismul cu care tratează fiecare caz în parte”, a declarat președintele CCIR, constănţeanul Mihai Daraban. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3196 secunde