TAROM se pregătește privatizarea pe bursă

425
TAROM se pregătește privatizarea pe bursă - tarom-1331288328.jpg
Ministrul transporturilor, Alexandru Nazare, a cerut conducerii companiei TAROM să renegocieze contractul de handling cu firma Globe Ground România SRL, în maximum două săptămâni.

"Vânzarea unui pachet de acțiuni de 20% din TAROM până la sfârșitul lunii iunie presupune și luarea tuturor deciziilor necesare astfel încât această companie să devină mai atractivă pe piață. Analiza de diagnostic a TAROM impune renegocierea contractului de handling ca măsură de reducere a cheltuielilor și implicit a pierderilor. Aveți la dispoziție doup săptămâni pentru a semna noul contract. Măsura este cuprinsă și în planul de eficientizare a companiei și nu mai avem timp de pierdut", le-a transmis ministrul Alexandru Nazare oficialilor TAROM.

Conform calendarului de privatizare convenit cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială, până la sfârșitul lunii mai 2012 trebuie publicat prospectul de privatizare pentru vânzarea pachetului de 20% prin ofertă publică inițială (IPO), urmând ca finalizarea privatizării pachetului de acțiuni să aibă loc până la sfârșitul lui iunie. Actualul contract de handling încheiat între TAROM și Globe Ground România S.R.L. datează din anul 2002. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3383 secunde