Termen limită pentru depunerea declarației de cotă de lapte

99
Termen limită pentru depunerea declarației de cotă de lapte - 14maidatalim-1399878330.jpg

Articole de la același autor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește cumpărătorilor de lapte de vacă și producătorilor deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe că ultima zi pentru depunerea declarației anuale de cotă de lapte, fără aplicarea penalităților, este 14 mai 2014.


Producătorii care nu depun în termenul legal declarația anuală de vânzări directe vor pierde cota de lapte prin retragere la rezerva națională, precum și dreptul de a beneficia de sprijinul financiar acordat prin măsurile prevăzute în cadrul PAC.


Potrivit APIA, cotele individuale nu vor fi retrase la rezerva națională dacă producătorii deținători de cotă vor transmite împreună cu declarația anuală și o justificare scrisă, datată și semnată, asupra imposibilității transmiterii acestei declarații în termenul legal.
Cumpărătorii de lapte care nu depun în termen declarația anuală privind cantitățile achiziționate, vor fi penalizați pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.


Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depășire de 0,01% din cantitățile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 și 100.000 euro.
De asemenea, cumpărătorul care nu trimite declarația anuală riscă să piardă dreptul de a achiziționa lapte de la producători, prin retragerea autorizării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Economie : Importurile de lapte au crescut cu 62,4%
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Copilul refuză laptele. Ce faci?
Pagina a fost generata in 2.4185 secunde