Țigările mentolate, interzise

354
Țigările mentolate, interzise - tigarimentolate-1393431041.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, Parlamentul European a aprobat o directivă a UE privind produsele din tutun. Potrivit noilor prevederi, în țigarete și în tutunul de rulat nu trebuie utilizate arome în cantități care să confere produsului o aromă distinctă ("caracteristică") alta decât cea a tutunului. Așadar, directiva interzice țigaretele și tutunul de rulat cu orice astfel de aromă caracteristică. Statele membre și Comisia se pot consulta cu un comitet consultativ european independent înainte de a lua decizii în această privință. 


Mentolul este considerat o aromă caracteristică și va fi eliminat treptat din comerțul cu produse din tutun pe parcursul unei perioade de patru ani – perioadă care se aplică tuturor produselor cu o cotă de piață de peste 3% în UE.


Alte produse din tutun, cum ar fi trabucurile, țigările de foi și produsele din tutun care nu se fumează, sunt exceptate de la interdicția de utilizare a aromelor caracteristice. Această exceptare va fi eliminată în cazul în care circumstanțele se vor modifica substanțial (în ceea ce privește volumul vânzărilor sau prevalența utilizării în rândul tinerilor). Tutunul pentru uz oral (tutunul snus) este exceptat de la această interdicție, precum și de la alte reglementări referitoare la ingrediente.


Aditivii necesari pentru fabricarea produselor din tutun, inclusiv zahărul pierdut în timpul procesului de prelucrare, vor putea fi utilizați în continuare. Directiva nu face diferențe între soiuri de tutun, cum ar fi tutunul Virginia, Burley sau oriental.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Focar de bișnițari de țigări
Pagina a fost generata in 1.0863 secunde