Tinimtex-ul are salon dedicat exclusiv producătorilor!

1004
Tinimtex-ul are salon dedicat exclusiv producătorilor! - tinimtex62-1347296714.jpg

Mâine începe o nouă ediție, cea cu numărul 55, a Târgului Național de Îmbrăcăminte - Încălțăminte Tinimtex 2012, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA).

Ca noutate absolută, de această dată întreg parterul Pavilionului Expozițional din Mamaia este rezervat exclusiv producătorilor români de confecții textile pentru adulți. Acolo vor putea fi găsiți, așadar, o bună parte dintre producătorii deja binecunoscuți din țară, dar și destui la început de drum. "Avem acoperite toate zonele din țară, o componentă ce face diferența între noi, ca organizator, și ceilalți. O altă caracteristică a CCINA este aceea că ne axăm mai mult pe producători, nu pe comercianți", a subliniat președintele CCINA, Mihai Daraban.
Târgul este un eveniment dedicat în special producătorilor interni de îmbrăcăminte și încălțăminte și va include patru saloane tematice, pentru o perioadă de cinci zile. În total, expun 285 de firme, pe o suprafață totală de 7.000 de metri pătrați. Pe lângă Pavilionul Expozițional, constănțenii sunt așteptați și la cortul care va fi amenajat în parcarea acestuia (unde găsim confecții textile adulți, articole din blană și piele), dar și la Complex Doina și Complex Victoria (pentru încălțăminte și marochinărie).
"Comercianții vor avea ocazia să se întâlnească cu marii producători din industria ușoară românească, pregătiți să ofere colecții noi și diversificate pentru sezonul toamnă - iarnă, dar și publicul larg interesat de acest segment de piață se va putea bucura de această oportunitate. Oferta producătorilor este extrem de variată și menită să satisfacă toate gusturile, atât din punct de vedere al calității produselor expuse, cât și din punct de vedere al prețului", au precizat reprezentanții Camerei de Comerț Constanța.
Privind ponderea grupelor de produse din cadrul acestei ediții, confecțiile pentru adulți dețin 41%, încălțămintea și marochinăria 21%, confecțiile din piele și blană 12%, iar tricotajele și confecții pentru copii, dar și decorațiunile interioare, 26%.
Referitor la județele din care sunt firmele participante la Tinimtex, 19% vin din București, 12% din Constanța și 7% din Brașov. Ajung însă în Mamaia, cu ponderi ceva mai mici, firme din aproape toate județele din țară, mai exact din 80% dintre ele, au anunțat reprezentanții CCINA.
Tinimtex poate fi vizitat între orele 10.00 - 20.00, în zilele de 12, 13, 14 și 15 septembrie, iar pe 16 septembrie, între 10.00 - 16.00.

Negocierile încep de astăzi
Tinimtex-ul a rămas unul dintre puținele târguri naționale care și-a păstrat componenta de contractare. Ediție după ediție, zeci de comercianți iau cu asalt producătorii care vin la Mamaia, pentru a lega parteneriate. Acest lucru se va întâmpla și de această dată, așadar încă de astăzi, cu o zi înainte de deschiderea târgului pentru publicul larg, va fi acolo mare agitație.

32 de firme noi
Mulți constănțeni, clienți vechi ai Tinimtex, deja s-au familiarizat cu firmele care ajung pe litoral, în mare aceleași la fiecare ediție a târgului. De această dată însă, atât la Pavilion, cât și la Doina și Victoria, apar alte 32 de firme noi, care participă la această manifestare pentru prima dată. "Încercăm, pentru fiecare ediției, să identificăm firme care nu au mai fost la acest târg. Ideea este să împrospătăm constant baza de clienți expozanți", a subliniat directorul CCINA Constanța, Dănuț Jugănaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Diverse : Târgul de fete de pe Găina
Pagina a fost generata in 0.6703 secunde