Tot laptele de pe rafturi este bun de consum

139
Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a precizat ieri că la ora actuală se știe foarte clar care sunt fermele cu probleme în ceea ce privește depășirea nivelului admis de aflatoxină din lapte, precum și centrele de colectare, iar în câteva zile acestea vor putea reîncepe să producă pentru piață.

"Toate cazurile care au fost identificate au fost izolate și produsele respective au fost oprite de la vânzare înainte de a intra la procesare. Tot ceea ce se găsește pe raft în momentul de față este bun din punct de vedere al consumului, nu afectează nicidecum sănătatea publică. Știm foarte clar care sunt fermele și centrele de colectare care au avut probleme, nu într-un mod intenționat, ci involuntar. Astăzi, toate sunt izolate și probabil că, în câteva zile, toate aceste cazuri izolate vor începe să producă din nou pentru piață", a declarat ieri Daniel Constan-

tin.

Potrivit acestuia, din cele 1.335 de probe care au fost recoltate începând cu 7 martie, 67 au fost găsite pozitive, deci cu o cantitate de aflatoxină peste limita admisă în Comunitatea Europeană, de 0,05%. Acest lucru înseamnă aproximativ 5% din numărul total de analize.

"Vorbim despre 34 probe pozitive pentru aflatoxină care s-au găsit în ferme, cinci probe pozitive în centrele de colectare lapte, opt probe pozitive la automatele de vânzare lapte și 20 de probe pozitive în unitățile de procesare. Toate aceste cazuri au fost izo-late, produsele nu au ajuns pe raft, iar astăzi sunt sigure din punct de vedere al consumului", a explicat Daniel Constantin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Economie : Anunț pentru crescătorii de porci
Pagina a fost generata in 0.4781 secunde