Traficul maritim pe Canalul Suez e apărat de armată

272
Traficul maritim pe Canalul Suez e apărat de armată - canalsuez-1372703331.jpg

Articole de la același autor

Temerile exprimate de ziarul "Cuget Liber" privind pericolul blocării traficului naval pe Canalul Suez, din cauza mișcărilor de protest din Egipt, s-au dovedit a fi întemeiate. Publicația GulfShip News a anunțat că forțele armate au ocupat poziții de-a lungul căii de navigație internațională. Începând de la sfârșitul săptă-mânii trecute, unitățile militare sunt dispuse în apropierea facilităților portuare din orașele Ismailia, Suez și Port Said. 

Mohab Mamish, șeful Autorității Canalului Suez a declarat că forțele navale și aeriene, Poliția de Frontieră și infanteria au trimis unități în zonă.

În 2011, în timpul declanșării acțiunilor de protest care au dus la răsturnarea regimului Mubarak, Canalul Suez a fost apărat de forțele armate. Ele au împiedicat pe oricine să se apropie de calea de navigație și să-i pună în pericol instalațiile. 

Pentru Europa, Canalul Suez este vital. De el depind aprovizionarea cu țiței și gaze din Orientul Mijlociu, precum și comerțul exterior al țărilor din zona Mării Mediterane și Mării Negre cu Asia și Africa de Răsărit. 

La rândul său, Egiptul e dependent în mare măsură de veniturile obținute din tranzitarea canalului. În 2009, un an de vârf pentru Canal, veniturile s-au ridicat la 4,291 miliarde de dolari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.305 secunde