Transporturi, construcţii, energie. INFO economic

89
Transporturi, construcţii, energie. INFO economic - 1-1710933725.jpg

Articole de la același autor

l Piaţa transporturilor rutiere a ajuns la o valoare de aproape 19 miliarde euro în anul 2023, dintre care 17 miliarde euro a fost transportul rutier de marfă, ritmul mediu anual de creştere al ultimilor cinci ani fiind de 8,5%, potrivit unui studiu al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România. Sectorul transporturilor rutiere este primul exportator de servicii al României, cu 7,81 miliarde euro în 2023, în faţa exportului de servicii IT de 7,772 miliarde euro şi cu un sold pozitiv (export-import) de 6,226 miliarde de euro, înaintea soldului serviciilor informatice de 5,9 miliarde euro.

l Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 77% în luna ianuarie a acestui an, faţă de luna precedentă, şi cu 14,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică, scăderea consemnată fiind generată de lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-77% fiecare) şi la lucrările de reparaţii capitale (-76,7%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi în cazul lucrărilor de construcţii inginereşti (-79,6%), clădirilor rezidenţiale (-77,9%) şi clădirilor nerezidenţiale (-70,8%).

l România trebuie să facă paşi pentru crearea comunităţilor de energie, mai ales că avem peste 120.000 de prosumatori cu capacităţi instalate, care se îndreaptă uşor-uşor spre 2.000 de Megawaţi, a declarat Viorel Alicuş, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. El şi-a exprimat speranţa că va fi creat un cadru legal mai clar pentru crearea acestor comunităţi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.775 secunde