Energie, construcţii, banking. INFO economic

130
Energie, construcţii, banking. INFO economic - 1-1700479686.jpg

Articole de la același autor

l România nu va avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale în această iarnă, indiferent de cum va fi vremea, în condiţiile în care capacitatea de depozitare a României a mai crescut, în 2023, cu 100 de milioane de metri cubi, a declarat, luni, 20 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Virgil Popescu, preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor.

l Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,5% în primele nouă luni, comparativ cu perioada similară a anului precedent, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul a fost de 13,1%, informează Institutul Naţional de Statistică. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+22,7%), lucrările de construcţii noi (+13,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+32,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%). În schimb, lucrările la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,2%.

l Analizele Băncii Naţionale a României arată că este probabil să asistăm în perioada următoare la o creştere a numărului insolvenţelor, evoluţie ce ar fi în linie cu aşteptările la nivel european, este de părere Cristian Popa, membru al Consiliului de Administraţie, Banca Naţională a României. El a precizat că sectorul bancar este bine pregătit să facă faţă acestor evoluţii: capitalizat, lichid, bine reglementat, iar BNR este un supraveghetor ferm. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5412 secunde