Energie, construcţii, agricultură. INFO economic

114
Energie, construcţii, agricultură. INFO economic - 1-1693476443.jpg
l Ministerul Energiei şi E-Distribuţie au semnat două contracte de finanţare nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, pentru refacerea reţelelor de distribuţie în două dintre zonele (Ilfov şi Timişoara) în care operatorul de distribuţie activează, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la circa 122,8 milioane lei. Valabilitatea ambelor contracte se încheie la expirarea perioadei de monitorizare a durabilităţii proiectelor, adică cinci ani de la data punerii în funcţiune a investiţiilor. Conform graficelor de implementare estimate de către companiile E-Distribuţie, proiectele vor fi finalizate în 2026.

l Numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale eliberate în România a scăzut, în primele şapte luni, cu 24% faţă de perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică. În perioada menţionată, s-au eliberat 20.196 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Scăderi s-au înregistrat în toate regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-1.460 autorizaţii), Sud-Muntenia (-1.019), Nord-Vest (-983), Vest (-841), Nord-Est (-642), Sud-Est (-623), Sud-Vest Oltenia (-497) şi Centru (-316).

l Accesul cărnii şi a produselor agroalimentare româneşti pe piaţa din Israel şi soluţii pentru sectorul agricol în contextul schimbărilor climatice au fost printre subiectele discutate de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, cu ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar. Schimbările climatice afectează direct sectorul agricol, iar soluţiile se referă la utilizarea responsabilă a apei pentru irigaţii şi a unor soiuri care să nu fie afectate de condiţiile actuale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde