Agricultură, construcţii, inflaţie. INFO economic

195
Agricultură, construcţii, inflaţie. INFO economic - 1-1697626661.jpg

Articole de la același autor

l Măsura plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază va fi prelungită cu trei luni, iar lista de produse va fi extinsă având în vedere şi perioada sărbătorilor de iarnă, a anunţat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Acesta a avut întâlniri de lucru cu reprezentanţii procesatorilor şi comercianţilor pentru a discuta modalităţile de prelungire a plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază, precum şi extinderea listei de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanţul de procesare-distribuţie-comercializare.

l Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în perioada 1 ianuarie - 31 august 2023, faţă de perioada asemănătoare din 2022, ca serie brută, cu 13,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,7%, informează Institutul Naţional de Statistică. Pe elemente de structură, în perioada menţionată, ca serie brută, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+27,5%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,3%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+34,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%).

l Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut semnificativ în luna septembrie până la 4,9%, de la 5,9% în luna august, în timp ce în România a scăzut uşor de la 9,3%, până la 9,2%, informează Eurostat. În luna septembrie, ţările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflaţiei au fost Ungaria (12,2%) şi România (9,2%). La polul opus, ţările membre UE cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei au fost Ţările de Jos (0,3%), Danemarca (0,6%) şi Belgia (0,7%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5515 secunde