Lege promulgată! Prioritate la casierii şi ghişee, pentru gravide şi persoane însoţite de copii de până la 5 ani

382
Lege promulgată! Prioritate  la casierii şi ghişee, pentru gravide şi persoane însoţite de copii de până la 5 ani - 1200x6270080-1697626845.png

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind accesul cu prioritate pentru femei gravide, precum şi pentru persoane însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ are ca obiect reglementarea accesului cu prioritate pentru femeile însărcinate sau persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani la casieriile sau ghişeele entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea.


„Femeile gravide, precum şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile/ghişeele/casele de marcat din cadrul entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea, cu excepţia cazurilor în care acestea deţin casierii/ghişee/case de marcat speciale pentru categoriile de persoane enunţate”, prevede legea promulgată, miercuri, de către şeful statului.

Este acordată prioritate la casieriile sau ghişeele sau casele de marcat ale instituţiilor publice, precum şi la serviciile oferite de acestea, femeilor gravide, precum şi persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepţia cazurilor în care în instituţiile publice există casierii/ghişee/case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane, mai arată sursa citată.

„Entităţile publice şi private au obligaţia de a amplasa la vedere, lângă casele de marcat/casierii/ghişee sau acolo unde se prestează serviciul oferit de acestea, afişe care să prevadă acordarea de prioritate femeilor gravide, precum şi persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepţia cazurilor în care există casierii/ghişee/case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane”, conform sursei citate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde