Campanie de verificare a agenţilor economici din domeniul construcțiilor

212
Campanie de verificare a agenţilor economici din domeniul construcțiilor - x-constructii-1709121187.jpg

Articole de la același autor

În perioada următoare, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa va desfășura o serie de controale în cadrul campaniei naționale de verificare a agenţilor economici din domeniul construcțiilor. Ca urmare, pe parcursul lunii martie 2024 se vor derula acțiuni de mediatizare și informare care au ca obiectiv diseminarea informațiilor privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor și se vor organiza dezbateri la sediul ITM cu principalii dezvoltatori din județ cu activitate in acest domeniu.

Obiectivele campaniei sunt: creşterea gradului de implicare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime, al surpării malurilor la lucrările de excavații. De asemenea, se are în vedere asigurarea de echipamente colective de protecție și individuale; respectarea prevederilor legale în ceea ce privește instruirea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor; implementarea măsurilor de siguranță la utilizarea instalațiilor de ridicat.

În a doua etapă, care se va desfășura în lunile aprilie - noiembrie 2024, inspectorii de muncă vor efectua acțiuni de control la angajatori pentru a verifica modul de implementare a măsurilor necesare pentru asigurarea securității și sănătății lucrătorilor, la angajatorii cu activitate în domeniul construcţiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3645 secunde