Tranzacţiile cu active hoteliere au scăzut dramatic

152
Tranzacţiile cu active hoteliere au scăzut dramatic - tranzactiilecuactive-1615489142.jpg

Articole de la același autor

Volumul tranzacţiilor cu active hoteliere a scăzut dramatic, anul trecut, cu 87%, potrivit unui studiu realizat de o companie de consultanţă imobiliară. În România, volumul tranzacţiilor cu active hoteliere a ajuns în 2020 la aproximativ 9,5 milioane de euro, în scădere cu 87% faţă de 75 de milioane de euro cât au fost în 2019.

„Cererea din partea investitorilor a fost întreruptă în 2020 şi mulţi proprietari au amânat procesele de vânzare planificate din cauza restricţiilor generate de COVID-19. Cu toate acestea, interesul investitorilor rămâne relativ puternic, datorită unor fundamente solide pentru o viitoare creştere a pieţei hoteliere locale, coroborată cu fluxul de capital nou preconizat din sectorul hotelier în 2021”, se precizează într-un studiu realizat de o companie de consultanţă imobiliară.

Potrivit operatorilor internaţionali, Bucureştiul a fost una dintre cele mai atractive pieţe din regiune, urmată de oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Braşov. Privind performanţa hotelieră, gradul de ocupare al hotelurilor a atins cel mai scăzut nivel, de 5,1%, în luna mai 2020, din cauza restricţiilor guvernamentale privind hotelurile şi călătoriile. Odată cu relaxarea restricţiilor, gradul de ocupare a început să crească în perioada de vară, atingând cel mai înalt nivel (17%) în septembrie 2020, înainte de a începe să scadă din nou că urmare a celui de-al doilea val de infectări cu COVID-19. Între timp, rata medie zilnică (ADR) pentru piaţa din Bucureşti a atins 68 euro în 2020.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3258 secunde