Lucia Morariu:

"Turismul are posibilități largi, nu uitați de stațiunile balneare"

182

Articole recomandate

Fostul președinte al ANAT, Lucia Morariu, spune că România are 80% din circulația turistică susținută de români, iar operatorii din turism sunt foarte fericiți pentru că alte țări nu sunt așa de mulțumite cu turiștii domestici.

"Incomingul înseamnă toată lumea asta, sunt posibilități largi. România este o țară mare, nu ne gândim numai la hotelurile de pe litoral, avem foarte multe stațiuni balneare și o grămadă de unități de cazare care ar putea să atragă turiști în plus", a explicat Lucia Morariu, citată de Agerpres.

La rândul său, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a atras atenția că, în prezent, gradul mediu de ocupare a hotelurilor din România, de 27-30%, este foarte mic, iar creșterea turismului în 2016 este sub potențialul țării. Agențiile de turism sunt, astfel, cea mai viabilă soluție la problema gradului de ocupare a hotelurilor, în măsura în care pot asigura o creștere a incomingului.

v v v

Industria românească a turismului s-a confruntat, anul acesta, cu o lipsă acută de forță de muncă, hotelurile funcționând doar cu 70% din necesarul de personal, pe fondul unei legislații a muncii învechite și sindicalizate.

Voucherele de vacanță, legalizate în 2015, dar implementate în 2016, au ajutat mult în obținerea rezultatelor industriei, dar nu au fost încă implementate în totalitate față de ceea ce prevedea legea. Reprezentanții industriei turistice susțin că încă există întreprinderi de stat românești cu contracte colective de muncă întocmite astfel încât permit să ofere primele de vacanță în bani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9122 secunde