Turismul balnear și stațiunile de schi vor primi finanțare pentru investiții

143
Turismul balnear și stațiunile de schi vor primi finanțare pentru investiții - turismulbalnearsistatiuniledesch-1666360266.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat modificarea și completarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism. Actul normativ prevede dezvoltarea turismului balnear și balneoclimatic și dezvoltarea domeniului schiabil.


Pentru stațiunile balneare și balneoclimatice atestate, vor fi finanțate lucrările de construire, reabilitare, modernizare, extindere a bazelor de tratament, traseele marcate pentru cură de teren, aleile de promenadă, precum și achiziția de echipamente, mobilier și aparatură medicală specifice procedurilor balneare și amenajarea în scop turistic a lacurilor naturale cu proprietăți terapeutice. În cazul localităților cu factori naturali terapeutici, dar care nu sunt atestate drept stațiuni, vor fi alocate în premieră fonduri pentru construirea bazelor de tratament cu dotări specifice. Pentru dezvoltarea domeniului schiabil se are în vedere finanțarea investițiilor la: pârtiile de schi, școli, trasee de legătură, instalațiile de transport pe cablu, benzile transportoare pentru pârtii școală, tubbing, instalațiile de iluminat nocturn, instalațiile de zăpadă artificială, utilajele de bătut zăpada, clădirile administrative, amenajarea și reabilitarea patinoarelor etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.934 secunde