UE vă cheamă să donați pentru combaterea pandemiei

194

Articole de la același autor

Uniunea Europeană își unește forțele cu partenerii globali pentru a demara, pe data de 4 mai 2020, o campanie de strâns donații ca răspuns mondial la coronavirus, se arată într-un comunicat. Organizația Mondială a Sănătății și organizațiile mondiale din domeniul sănătății au lansat un apel comun la acțiune pentru dezvoltarea unui acces rapid și echitabil la metode de diagnosticare, la terapii și la vaccinuri împotriva Covid-19, care să fie sigure, de calitate, eficace și la prețuri accesibile.

Pentru a strânge fonduri în sprijinul acestui demers, Uniunea Europeană și partenerii săi vor organiza un maraton mondial al donatorilor. Țări și organizații din întreaga lume sunt invitate să doneze pentru a contribui la atingerea obiectivului inițial de a strânge fonduri în valoare de 7,5 miliarde euro.

Cercetători și inovatori din întreaga lume depun eforturi remarcabile pentru a găsi soluții menite să salveze vieți omenești și să ne protejeze sănătatea. Începând cu 4 mai, comisia va înregistra donațiile din partea țărilor și a fundațiilor private. În aceeași zi, comisia va anunța și următoarele etape-cheie ale unei campanii mondiale, care va viza reconstituirea în permanență a fondurilor disponibile.

Comisia invită, de asemenea, guvernele, liderii din mediul de afaceri, personalitățile publice, filantropii, artiștii și cetățenii să sporească gradul de sensibilizare cu privire la acest efort în materie de donații la nivel mondial. Fondurile colectate vor fi canalizate în trei direcții: teste de diagnosticare, tratamente și vaccinuri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0905 secunde