UE va introduce o taxă de mediu pentru anumite importuri

86
UE va introduce o taxă de mediu pentru anumite importuri - uevaintroduceotaxademediupentrua-1613066231.jpg
Parlamentul European a adoptat o rezoluție care susține impunerea la granițele UE a unui tarif pentru produsele obținute în urma unor procese industriale care emit un nivel ridicat de gaze de seră. Taxa va fi în concordanță cu normele Organizației Mondiale a Comerțului și va fi adoptată nu mai târziu de 2023.

Rezoluția afirmă, de asemenea, că un mecanism de ajustare la graniță a emisiilor de carbon ar trebui să acopere toate importurile, dar că este imperativă vizarea sectoarelor cu procese industriale intensive, precum producția de ciment, oțel, chimicale și îngrășăminte.

Parlamentarii de la Bruxelles consideră că taxa va duce la decarbonizarea Europei și a țărilor cu care aceasta are legături comerciale puternice, dorind ca bunurile importate să fie tratate la fel în ceea ce privește poluarea ca și cele produse în interiorul blocului comunitar.

Comisia Europeană va prezenta, în luna iunie, planul pentru instituirea unui mecanism de ajustare la graniță a emisiilor de carbon.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5794 secunde