Un nou impozit în România. Milioane de cetățeni sunt direct vizați

608
Un nou impozit în România. Milioane de cetățeni sunt direct vizați - impozit-1664460562.jpg
Guvernul Nicolae Ciucă se pregătește să introducă un nou impozit. Milioane de români sunt vizați de proiectul care se află pe masa ministrului de Finanțe, Adrian Câciu. 


Angajații din HORECA ar urma să plătească impozit la stat pentru bacșișurile încasate. Proiectul se află în dezbateri, la Parlament. Proiectul are mari șanse să fie adoptat, susțin autoritățile din finanțe.


Și Lucian Ovidiu Heiuș, președintele ANAF, susține puternic impozitarea bacșișului.

„Sunt un mare fan al impozitării bacşişului. Şi pentru simplu fapt că comportamentul consumatorului s-a schimbat şi el trebuie să se schimbe în continuare. Să se facă cât mai mult plăţile acestea cu cardul, cu telefonul şi cel puţin tânăra generaţie puţîn îi mai găsim cu numerar în buzunar.


85% din ceea ce încasăm noi ca impozite şi taxe se face prin bancă. Şi mai există încă 15%, care mie mi se pare mult care se plăteşte numerar din total încasări pe care le facem la nivelul unui an de zile.

Dacă am reuşi să conştientizăm să educăm, să constrângem acolo unde este cazul pentru a reduce circulaţia monetarului, eu cred că întreaga economie a României s-ar asana şi ar ieşi la suprafaţă mult mai multe sume care ar intra în circuitul corect, economic”, a declarat șeful ANAF


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5087 secunde