Un yacht cu patru adulți și trei minori, capturat de pirați

432

Articole de la același autor

Yachtul danez "S/Y ING" a fost capturat de pirații somalezi în Marea Arabiei de Sud. La bordul lui se află patru adulți și trei copii cu vârsta de 12, 14 și 16, care sunt ținuți ostatici. Atacul a avut loc pe data de 24 februarie 2011, dar ministerul danez de Externe a confirmat acest lucru abia pe data de 28 februarie.
Toată lumea speră ca marina militară să nu încerce o intervenție în forță, care să pună în pericol viața celor de pe yacht. Ultima acțiune a militarilor americani, într-un caz asemănător, s-a soldat cu uciderea de către pirați a celor patru ostateci de pe yachtul "Quest Sy".
În media daneză se susține că yachtul aparține unei familii care a plecat din Danemarca, într-o călătorie în jurul lumii, în august 2009.
Adulții respectivi au dat dovadă de iresponsabilitate pentru că au pus în pericol viața minorilor, alegând o rută despre care toată lumea știe că este controlată de pirați.
În prezent, în India se află circa 100 de yachturi, care ar fi trebuit să ajungă în Europa. Ele nu pot pleca la drum pentru că marina militară refuză să asigure escorta unei flotile de yachturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Martie 2011
Stire din Economie : Coșmarul de la halta Traian
Miercuri, 02 Martie 2011
Stire din Economie : Să ne rugăm la Dumnezeu să plouă
Pagina a fost generata in 2.2544 secunde